Interjúk

A bezárás határán állt a Dr. Ámbédkar Iskola!

A bezárás határán állt a Dr. Ámbédkar Iskola – a Tanítanék segítségével megmenekültek!

Januárban a miskolci Dr. Ámbédkar Iskolának komoly nehézségei adódtak a rezsiárak megemelkedése miatt. Annyira, hogy az is felmerült, hogy be kell zárniuk az iskolát, mert nem fogják tudni kifizetni a számlákat. 

A Tanítanék Mozgalom, hogy ezt megakadályozzuk, árverést indított azokra a pólókra, amikkel az év elején bementünk egy parlamenti ülésre! A pólókra 800 ezer forintnyi felajánlás érkezett, amit a támogatóinknak köszönhetően 1 millió forintra ki tudtunk egészíteni

Pilz Olivér, a Tanítanék egyik alapítója meglátogatta Orsós Jánost, a Dr. Ámbédkar igazgatóját, hogy beszélgessenek az iskola jelenlegi helyzetéről, és hogy mekkora segítséget jelentett nekik támogatásunk.

A Dr. Ámbédkar iskola kiemelkedő munkát végez a roma, nehéz körülmények között élő diákok felzárkóztatásában, nem állhatott le tevékenységük! 

Hálásak vagyunk a támogatóinknak, amiért ilyen fontos ügyben tudtunk segítséget nyújtani, hiszen a diákok nagyon nehezen behozható lemaradást szenvedtek volna el, ha be kellett volna zárniuk az iskolát, sokan valószínűleg be sem fejezték volna tanulmányaikat. 

Az oktatás közös ügy! 

Amennyiben támogatnád a Dr. Ámbédkar Iskolát, adód egyházi 1%-át nekik is felajánlhatod! Technikai számuk: 2453.