ESEMÉNYEK

középiskolai felvételi tájékoztató

Diákok
Szülők
Pedagógusok

Tudod, hogy mi alapján válassz a különböző iskolatípusok közül? Tudod, hogy hol keresheted meg, hogy melyik iskolában van olyan fakultáció, oktatnak olyan nyelvet, szakmát, amit választani szeretnél? Ismered a szakképzés lehetőségeit? Hallottál az orientációs évfolyamról? Tudod, hogy a mostani választásodon később még tudsz változtatni? Ugye nem akarsz a rossz sorrendválasztás miatt lecsúszni valamilyen jó lehetőségről? Van bármilyen kérdésed a felvételi jelentkezési lap kitöltésével kapcsolatban? Tudod, hogy már a szülők is kitölthetik a középiskolai jelentkezési lapot?

IDŐPONT: február 7., 17:00

Az esemény online lesz, a belépési adatokat az előadás előtt küldjük el a regisztráltaknak e-mailben. 

IGÉNYBE VEHETŐ SZOLGÁLTATÁSOK

pedagógusok szupervízója

Pedagógusok
Egyéni, pro bono szupervízió

Az elmúlt időszakban a pedagógusok helyzete reflektorfénybe került, a történések sok feszültséget és bizonytalanságot hoztak magukkal. Azt tapasztaljuk, hogy ez a helyzet (szakmai vagy szakmapolitikai állásponttól függetlenül) minden pedagógusnak fokozott stresszt és érzelmi megterhelést jelent. Komoly erkölcsi dilemmákat vet fel, kihat a diákokkal és a családokkal való kapcsolatra és a tantestületekben való munkára is. A Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társaságának diplomás szupervizor tagjai segítségképpen ingyenes szupervíziós támogatást ajánlanak pedagógusok számára munkahelyi lelki egészségvédelemük és a kiégés megelőzése, valamint hivatásgondozásuk céljából.

A beszélgetés során a pedagógus bármilyen szakmai helyzetét, nehézségét, dilemmáját meg tudja osztani a szupervizorral, tud ezekre reflektálni, ennek érzelmi terhét le tudja tenni, friss levegőhöz, energiához juthat, új belső megoldásokat találhat, aktiválhatja erőforrásait.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

Csoportos workshop szupervíziós szemlélettel

A workshopon a résztvevők megismerkedhetnek a szupervízió mikéntjével, a pedagógiai munka és a pedagógus életében való alkalmazhatóságával. Egy-egy aktuálisan felmerülő probléma vagy kérdés megoldása, a megoldási lehetőségek csapatban való kidolgozása szupervíziós munkamóddal társítva adhat élményt a szupervíziós szemléletre. A workshop forma egyik előnye, hogy a résztvevők ilyenkor csak és kizárólag az adott problémára fókuszálnak – nem kalandoznak el, nem léphet be más feladat. A workshop célja e probléma megoldása, de maga a cél elérési útjának felépítése is élményt ad, s akár elköteleződést egy újfajta technika iránt.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

SZERVEZZ TE IS!

Tanítani?! Vitaszínház a közoktatásról

Szülők
Pedagógusok

A vitaszínházban játszódó jelenetek és a vitára bocsátott állítások a közoktatás témáját járják körül. A szabadság a fejlődés nélkülözhetetlen közege? Hogy és mi alapján lehet a legjobban értékelni a diákokat az iskolában? Vajon az iskola az életre nevel? Kiken múlik leginkább a közoktatás minősége? És mi a helyzet a pályát elhagyó tanárokkal?

HA SZERVEZNÉL KÖZÖSSÉGEDNEK VITASZÍNHÁZAT, IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE A RÉSZLETEKÉRT! 

Kezdeményezz a saját közösségedben egy Finn minta találkozót!

Pedagógusok
Szülők

Segítünk a szervezésben! Ha megvan a résztvevő csoport, jelentkezz! Lehet szó egy általános beszélgetésről a finn oktatásról, de folytathatjuk konkrét témák mentén is! Szakértőt és moderátort biztosítunk!

Témajavaslatok:

  • Pozitív pedagógia és mentalitás a finn iskolákban – az iskolai stressz kezelése
  • Hogyan neveljünk kritikus problémamegoldókat? – jelenségalapú oktatás
  • Finn minta: mit jelent az inklúzió és az esélyegyenlőség az oktatásban?
  • Tanár-szülő közösségépítés
  • Tantárgyspecifikus beszélgetés – pl. Az angol tanítás átemelhető; jó gyakorlatai

HA JELENTKEZNÉL SZERVEZŐNEK, IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE RÉSZLETEKÉRT!

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ - ONLINE, FEBRUÁR 7., 17:00

Ha szeretnéd, hogy még több, a fentiekhez hasonló akciót tudjunk megvalósítani, akkor támogasd a Tanítanék működését adománnyal!