Támogasd te is a pedagógusok követeléseit a petíció aláírásával!

Az elmúlt hónapokban tüntetések, megmozdulások és élőláncok sora mutatta meg, hogy egy ország áll ki a pedagógusok és követeléseik mellett. 

Ha te is azt látod, hogy a kormány semmibe veszi az oktatásügyet, semmibe veszi a tanárokat, és a gyerekeink oktatását, akkor állj ki te is a tanárok mellett!

Írd alá petíciónkat!

Ha ezen túl adománnyal is támogatnád a munkánkat, akkor az aláírást követően megjelenő oldalon ezt is megteheted. Adományozz a sztrájkalapunkba, amiből azokat a pedagógusokat segítjük, akiket a kiállásuk miatt pénzügyi retorziók értek.

Ezúton követeljük: 

  • Az oktatásban dolgozók bérét emeljék a diplomás átlagbér szintjére!
    A pedagógusfizetések az OECD-tagországok közül Magyarországon a legalacsonyabbak, a felsőfokú végzettségűek fizetésének csak az 58–66 %-át érik el. A fokozódó tanárhiány mérséklése érdekében az oktatásban dolgozók azonnal kapjanak jelentős mértékű béremelést, és szülessen írásos garancia arról, hogy két éven belül megtörténik a bérek felzárkóztatása és értékállóvá tétele.
  • Valódi sztrájkjogot az oktatásban dolgozóknak!
    Első lépésként vonják vissza a köznevelési törvény azon pontjait, melyek a járványhelyzetre hivatkozva egy rendelet révén korlátozták ezen jogunkat, majd a veszélyhelyzet megszűnésével visszavonás helyett törvényerőre emelték azokat! Nem tűrjük, hogy a problémák megoldása helyett megpróbáljanak elhallgattatni bennünket!

A Tanítanék Mozgalom szeptember 5-én polgári engedetlenségi hullámot indított a követelések teljesüléséért.

Támogasd te is a küzdelmet az oktatási rendszerért és a gyermekek jövőjéért, írd alá a petíciót és küldd el 3 ismerősödnek!